Geknipt voor mij

Crazy cat lady, zo word ik wel eens genoemd. Dat valt in de praktijk best mee hoor, maar ik ben wel een echt kattenmens. Ik heb mijn vakopleiding katten trimmen bij Cats Class gevolgd. Een nieuwe opleiding, die door oud-docent van het HKI (Huisdieren Kennis Instituut) Wendy Govers-van Thiel in 2020 is gestart. Ik zat in de pilotgroep van deze opleiding, die tot eind 2020 heeft geduurd. In maart 2021 ben ik officieel gediplomeerd als katten trimmer, na een theorie-examen in Brabant en een praktijk examen in België bij collega trimmer Kattendons.

Daarnaast ben ik afgestudeerd paraveterinair, wat een welkome aanvulling blijkt te zijn bij het trimmen van de kat. Als trimmer zijn wij namelijk ook het voorportaal van de dierenarts. "De vacht is de spiegel van een goede gezondheid" , medische aandoeningen zijn dan ook vaak terug te zien in een slechte vacht of vachtverzorging door de kat.

Ook heb ik als gedragstherapeut kat in opleiding een jaar voor Tinley Gedragstherapie voor dieren gewerkt. Door deze ervaring heb ik het gedrag van katten goed leren lezen, wat ook erg handig kan zijn bij moeilijk te trimmen katten.

Mijn doel is om het welzijn van katten te verbeteren door ze te helpen met hun vacht. Daarnaast vind ik het belangrijk eigenaren  goed voor te lichten over het onderhouden van de vacht. Kat blij, eigenaar blij. 

Ik heb een kleine cattery van Maine Coons, cattery Sayen. Ik fok 1 tot maximaal 2 nestjes per jaar, wat een erg leuke hobby is.

Naast katten zijn IJslandse paarden mijn grote hobby. Ik rijd wedstrijden en geef les aan mensen met een eigen IJslands paard.

Inge Frieling